LOADING

Type to search

Over het project

De Maakbare Mens 5 jaar ago

Genoomanalyse of de mogelijkheid om je genetische code te laten uitlezen en interpreteren. Het kan vandaag een stuk sneller en goedkoper dan pakweg vijftien jaar geleden. En er bestaat al een online markt voor. De kans bestaat dus dat aanbod en vraag de komende jaren zullen toenemen. Hoog tijd om eens te onderzoeken wat een genoomanalyse is en hoe we erover denken.

Wat zeggen jouw genen?

Daarom lanceert De Maakbare Mens ‘Wat zeggen jouw genen?’, een project waarmee we willen tonen wat genoomanalyse is, waarom mensen dit willen of waarom net niet en wat hun belangrijkste motieven of bedenkingen zijn.

Acht meningen, acht beslissingen

Ik kijk er naar uit om geconfronteerd te worden met de visie van andere mensen, die misschien afwijkt van de mijne.

Jan, bij aanvang van het project

8 deelnemers wisselen tijdens 3 bijeenkomsten met mekaar van gedachten over genoomanalyse. De ene ziet zo’n analyse volledig zitten, de ander helemaal niet en daar tussenin zitten een heleboel twijfels. Wat zijn hun motieven? Welke bedenkingen zijn doorslaggevend om het wel of niet te doen?

Na de tweede bijeenkomst beslissen de deelnemers of ze de genoomanalyse laten uitvoeren of niet. Daarna komen we te weten of die beslissing moeilijk was, hoe ze omgaan met de resultaten, welke gevolgen dit heeft op hun dagelijks leven en hoe ze hierop terugkijken.

Volg het verhaal

Via deze blog kun je de belevenissen van Krista, Ans, Jordy, Dirk, Jan, Annelore, Suzanne en Mie volgen. Wat zijn hun bedenkingen, waarom kiezen zij na twee bijeenkomsten wel of niet voor de genoomanalyse, en hoe reageren zij die voor de genoomanalyse kiezen op de resultaten?

Bijkomende achtergrondinformatie en videoboodschappen van onder andere Lieven Scheire, Hetty Helsmoortel en Heidi Mertes maken het beeld volledig. Volg het verhaal, denk mee met de deelnemers en ontdek je eigen mening.

 

Next Article